Tilburgs Byzantijns koor te gast in LOVO-uitzending, 1998

Oisterwijks lokale omroep LOVO bood bij tijd en wijle ruimte voor gastoptredens uit de nabije omtrek in haar programma. Vooral op muzikaal gebied was dit het geval. Niet dat Oisterwijk muzikaal niet héél veel te bieden heeft maar soms vond men ’n stukje verrijking in de omgeving.

Zo is Oisterwijk bijvoorbeeld geen Byzantijns koor rijk. Tilburg wel en met -destijds- 6 januari 1998 in het vizier én de wetenschap dat het Tilburgs Byzantijns Koor ’n klinkend Driekoningenlied op het repertoire had nodigde men hen uit.

Moet u eraan wennen? Dan is de truc er meermalen naar te luisteren, uw waardering zal groeien!

Het Tilburgs Byzantijns Koor bestaat dit jaar 80 jaren. Zij werd opgericht in 1944 door Tilburgse paters Kapucijnen die de kennis van de Slavische Byzantijnse liturgie rijk waren en na de bevrijding aan de wens van Slavische immigranten konden voldoen diensten volgens hun riten in te richten.

Links in beeld oud-dirigent Piet Happel. Hij zingt zelf mee maar aan zijn lichaamshouding en hoofdbewegingen én de richting van de oogopslag van de zangers is op te merken dat hij deze disciplines prima kan combineren.

Beeldmateriaal: LOVO

© Oisterwijk Verbeeldt 2024