Taxandria Taptoe 1993 – Jeugddrumband de Taxandria Patriotjes

Op 19 september 1993 organiseerde Drum- en Showband Taxandria voor de negende maal ‘Taptoe Oisterwijk’. De eerste vijf Taptoes vonden plaats op de speelplaats van de voormalige St Jozefschool aan de Nicolaas van Eschstraat. Nu stond voor de vierde maal een editie op stapel in het Lindepark. Werd men tijdens voorgaande Taptoes nogal ‘ns geplaagd door bijzonder slecht weer -tot afgelastingen op het laatste moment aan toe- ditmaal was het juist buitengewoon heet. Dat mocht de pret niet drukken; de dag verliep grandioos!

LOVO was opnieuw van de partij. In 1992 verzochten zij de Taptoe-organisatie het taptoeveld 180 graden te draaien in verband met de zonnestand. De samenwerking verliep heel goed en LOVO besloot in 1993 er ’n schepje bovenop te doen; de nog betrekkelijk jonge televisiemakers brachten ál hun mensen en het totale, op dat moment beschikbare materieel in geschut. Ook werd de uitzending live op TV gebracht. Dat was een tot dan toe niet vaak geziene prestatie voor ’n lokale zender.

Ook de jongste Taxandriamensen lieten zich van hun beste kant zien. ‘Jeugddrumband de Taxandriapatriotjes’ (Jonge mensen van 7 – 14 jaar) kreeg de handen op elkaar van het massaal toegestroomde publiek. En laten daar nou juist heel aardige opnames van resteren! Insiders zullen tussen de groep kinderen snuitjes zien die nog altijd actief zijn binnen Showband Taxandria.

Miss Majorette was Marloes Bekkers, Miss Colorguard was Joyce van Breugel. De blazers werden geïnstrueerd door Nico Haneveld. Mart Schapendonk en Henk Meeuwis waren het creatieve en organiserende brein achter het optreden.

Bekijk ook deze mooie Taxandriafilms:
https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/showband-taxandria-world-music-contest-2005/
https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/taptoe-oisterwijk-1990/

Beeldmateriaal: LOVO

© Oisterwijk Verbeeldt 2024