Taptoe Oisterwijk, 1990

In 1990 bestond Showband Taxandria veertig jaren, reden om flink uit te pakken! Nieuwe kostuums waren bekostigd en in plaats een Taptoe op het buitenterrein van de oefenruimte aan de Nicolaas van Eschstraat, zoals bij de vorige edities, werd het groots neergezet in het Lindepark in het centrum van Oisterwijk.

Behalve optredens van Showband Taxandria zelf en haar jeugddrumband ‘De Patriotjes’ stonden tal van collega muziekgroepen klaar om het talrijk aanwezige publiek te verwennen. In totaal 350 mensen zouden een optreden verzorgen. E.S.K.A. uit Bemmel was afgereisd evenals De Boekvinken uit Venlo, de ViJoS Showband uit Bussum, het Arnhems Trompetterkorps en Showband Adest Musica uit Sassenheim.

Showband Taxandria, De Patriotjes en E.S.K.A. kwamen er genadig vanaf maar daarna barstte de hemel open en viel de regen met bakken naar beneden. Het Arnhems Trompetterkorps werkte haar programma moedig af en verliet totaal doorweekt het inmiddels door en door drassige speelveld.

Het bestuur zag geen andere mogelijkheid dan de rest van de Taptoe af te blazen. Voorzitter Rien Hamers had de twijfelachtige eer dit mede te delen aan het publiek dat inmiddels al flink gedecimeerd was. Verzucht werd het feit dat het Taxandria niet gegund leek ooit een Taptoe met stralend weer op haar conto te kunnen schrijven.

Showband Adest Musica uit Sassenheim zocht haar bus op en keerde onverrichterzake terug naar haar thuisbasis. Hun instrumenten waren niet uit de koffers geweest…

Bekijk ook deze mooie Taxandriafilm:
https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/showband-taxandria-world-music-contest-2005/
https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/taxandria-taptoe-1993-jeugddrumband-de-taxandria-patriotjes/

Beeldmateriaal: LOVO

© Oisterwijk Verbeeldt 2024