Officiële start ‘Oisterwijk 8oo jaar’, 25 februari 2012

In 2012 werd zéér uitgebreid herdacht dat ‘De Vrijheid Oisterwijk’ 800 jaren daarvoor, van Hertog Hendrik I van Brabant, stadsrechten kreeg. Talloze evenementen vonden onder de noemer ‘Oisterwijk 800’ plaats onder auspiciën van ‘Stichting Oisterwijk 800’.

Op 25 februari 2012 -exact 800 jaren na het verkrijgen van de rechten- vond de officiële start van het ‘Oisterwijk 800-jaar’ plaats met onder meer een intocht van Hertog Hendrik met gevolg, een ridderspel en een theatervoorstelling.

De oprichters van ‘Stichting Oisterwijk 800’ lieten na afloop van het jubileumjaar de teugels niet vieren maar stootten door met onder andere ‘Stichting Oisterwijk Verbeeld(t)’, verantwoordelijk voor de speelfilm ‘Schaduwspel’, ‘BeeldbankOisterwijk’, de ‘Oorlog in Oisterwijk’-wandelroutes per app of brochure en ‘Oisterwijk Schrijft Cultuur’ met daarin de 'Cultuurprijs' en de 'Karel Groenland Oeuvreprijs’ én de jaarlijkse schrijfwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

LOVO maakte een massa beeldverslagen van het ‘Oisterwijk 800 jaar’. Ook de officiële start werd vastgelegd zodat we daar tien jaren nadien nog getuige van kunnen zijn!

Beeldmateriaal: LOVO (Het intoetsen van ‘Oisterwijk 800’ in het zoekvenster van www.beeldbankoisterwijk.nl levert ’n massa filmmateriaal van het feestjaar op!)

© Oisterwijk Verbeeldt 2024