Markant 1996 – Jan Habraken

Bij Jan Habrakens afscheid -hij overleed in 2019- waren er de woorden: “Het hoogste lied is nu klaar en de laatste noten hebben geklonken. We zijn dankbaar voor wat deze muzikant ons heeft geschonken.” Duidelijk is dat muziek een grote rol speelde in zijn leven.

Bij het zien van de aflevering uit 1996 van de LOVOserie ‘Markant’ zal u duidelijk worden dat het ’n grote muzikale erfenis is die Jan Habraken ons naliet. Presentator Huub Groenland geeft hem alle ruimte over zijn werk te vertellen. Muziek werd Jan met de paplepel ingegeven, net als de rest van de familie. Dat resulteerde onder andere in het familieorkest ‘Hopsasa’, op het moment van de opname 22 familieleden groot.

Er passeert veel uit Jans muzikale geschiedenis. De vele liedjes die hij schreef, de kapellen die hij bijstond met raad, daad én onderricht. Het muzikale leiderschap bij diverse Oisterwijkse Revues, muzikale bijdrages bij Natuurtheateruitvoeringen, Karnavalactiviteiten, oprichting jeugdharmonie, Jazz op het Kerkplein. En, nog veel meer!

Dat Huub volop herinneringen bij Jan weet op te roepen is niet vreemd, reeds op tienerleeftijd waren zij samen muzikaal actief. Er passeren ondermeer foto’s van ‘De HaGro’s’ en het ‘la Luna Cabaret’ waarop de heren op zeer jeugdige leeftijd te vinden zijn.

Jan bereikte de leeftijd van 78 jaren.

Beeldmateriaal: LOVO
Meer Oisterwijks beeldmateriaal op www.beeldbankoisterwijk.nl

© Oisterwijk Verbeeldt 2024