Hart tegen Hart – Fragment – Racen, pezen, sjezen

Uit de musical 'Hart tegen Hart' het nummer 'Racen, pezen, sjezen'. In 2011 samengesteld met toen voorhanden materiaal en kennis van 'filmpjes maken'. 

Dit is slechts één lied uit de musical ‘Hart tegen Hart’. De totale musical is hier te vinden: https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/stichting-musivo-2000-hart-tegen-hart/

Na ‘n musical met zwaarder thema koos Stichting Musivo 2000 voor haar 2006-productie materiaal waar de mondhoeken wat makkelijker bij omhoog konden. Jo Snoeren -de schrijver van het script- dook opnieuw in zijn omvangrijke repertoire en bewerkte zijn toneelspel ‘De Vliegende Non’ tot musical. Voor de muziek en de liedteksten -onontbeerlijk in ’n musical- werden Erik Potters en Rutger Lommerse aangetrokken.

Het thema mocht wat lichter zijn, de eisen richting kwaliteit bleven stevig; professionele krachten werden aangetrokken voor regie, vocal coaching en choreografie in de persoon van André van Hest, Sofie Dirkx en Luydgarde Huiskamp.

Opnieuw is te roemen dat Stichting Musivo 2000 een volledig eigen productie op de planken zette; geen bestaand materiaal maar een voorstelling totaal uit eigen koker. Het publiek viel ervoor en de makers werden beloond met vier volle zalen vol enthousiast toeschouwers.

Stichting Musivo 2000 liet in het jaar van de Millenniumwisseling voor het eerst van zich horen met het spel ‘Mirakels Mooi’. ‘Musivo’ stapte in het gat dat Stichting Cue achterliet toen deze besloot geen grote theaterproducties meer te gaan maken. De doelstelling ‘Een podium bieden voor lokaal theatertalent en een springplank bieden voor een toekomstige theatercarrière’ was té mooi om niet voort te zetten. ‘Musivo’ wist van wanten en zette in dertien jaren tijd zeven grote musicals op het toneel waarvan de eerste vijf totaal van eigen hand!

‘Hart tegen Hart’ (2006) was Musivo’s vierde productie.

Meer Oisterwijks beeldmateriaal op www.beeldbankoisterwijk.nl

De totale musical: https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/stichting-musivo-2000-hart-tegen-hart/
Lied 'Verloren liefde': https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/hart-tegen-hart-fragment-verloren-liefde/

© Oisterwijk Verbeeldt 2023