De Bunders op ’t Binnenhof, 2003 (korte versie)

Gaan veel basisschoolreisjes naar ’n pretpark, museum of voorstelling; groep 7 van de Oisterwijkse basisschool De Bunders bracht op 7 juni 2003 een bezoek aan de Tweede Kamer. Sterker nog: ze gingen in gesprek met toenmalig Premier Jan-Peter Balkenende én Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven. Een spervuur aan vragen mocht op ze worden afgevuurd en zij namen alle tijd om deze te beantwoorden.

Zoiets lukt niet elke basisschool maar groep 7 van De Bunders had ’n troef in handen: ’n ijzersterke connectie met Godfried van Gestel die op dat moment de functie van 'Directeur Fractiebureau CDA' bekleedde. Hij organiseerde de dag richting Den Haag met onder andere ’n kijkje op het Binnenhof en in de oude én nieuwe Tweede Kamer. De Kamerzetels, interruptiemicrofoons, de voorzittersstoel; de leerlingen mochten overal aanzitten!

LOVO’s Joop van Wingerden maakte ’n mooie reportage van deze dag. Ook de voorbereidingen op het bezoek komen in beeld waar docente Corine van den Bosch met de leerlingen de juiste vragen richting de politici op papier weet te krijgen.

Link naar de lange versie: https://beeldbankoisterwijk.nl/videos/de-bunders-op-t-binnenhof-2003/

Beeldmateriaal: LOVO

© Oisterwijk Verbeeldt 2024